Info Dentree

Medicină dentară integrativă din 2008
Aici găsești informațiile de care ai nevoie pentru o vizită reușită

Info COVID

Având în vedere evoluţia societăţii româneşti după 16 martie 2020 şi situaţia mondială creată de sindromul Covid 19 suntem nevoiţi să vă oferim următoarele informaţii în conformitate cu ordinul Ministerului Sănătăţii nr 828/2020.

SC Clinica pentru zâmbetul tău med cu denumirea Dentree Center, vă asigură că încă de la înfiinţare au fost depuse toate eforturile pentru menţinerea spaţiilor de lucru curate şi dezinfectate cu cele mai bune produse din piaţă, am folosit doar sterilizare cu autoclav de ultimă generaţie, cu instrumentar împachetat în plicuri individuale, speciale pentru autoclavare. Autoclavul, de ultimă performanţă, este verificat tehnic periodic de către personal specializat conform normelor epidemiologice DSP. 

Spaţiul cabinetului este dezinfectat cu raze UVC conform ultimelor norme în vigoare. Cu mult înainte de Covid, am depus toate eforturile pentru a feri pacienţii noştri de infecţii încrucişate cu TBC, Hepatită B, Hiv şi alte boli infecţioase transmisibile. Am folosit pentru aceasta tehnica Molinari de dezinfectat suprafeţele de lucru, permanent.

Eu, dr Georgiana Petrescu, declar că sunt în primul rând mamă şi doresc să mă întorc acasă sănătoasă. Aşadar depun toate aceste eforturi, în primul rând pentru mine.

Ne putem vedea la cabinet fie că ai ales terapie prin vaccinare, fie că ai ales terapie integrativă. Intrarea în cabinet nu este condiționată de vaccinare. 

Protocolul de dezinfectare şi sterilizare utilizat în cabinet este proiectat să anuleze orice posibilitate de infectare cu patogeni mult mai virulenţi decât SARS-COV2. Protocoalele de lucru la pacienţi de asemenea sunt proiectate să respecte cele mai înalte standarde de curăţenie, dezinfecţie şi sterilizare. Pacienţii sunt programaţi distanţaţi pentru a putea asigura dezinfectarea suprafeţelor de lucru.

În conformitate cu reglementările în vigoare, pacienţii noştri sunt ghidaţi pentru a respecta următoarele măsuri de siguranţă:

Prima vizită

La prima intalnire ai nevoie de un timp minim de o ora. Insa daca consider ca este necesar sedinta se poate prelungi spre trei.

Ma voi uita la tine in gura, ar fi un ideal sa ai si o radiografie a intregii guri, se numeste opg 1 la 1 (iti spun la telefon sau pe mail, la programare, cum sa faci sa poti sa o realizezi pana ne vedem).

Cum mă programez?

Programarea cea mai rapida o obtii prin telefon, sms sau WhatsApp.
La email-uri raspund uneori zilnic, dar nu intotdeauna.

Modalități de plată

Platile se pot efectua cash sau prin transfer bancar.
Nu ofer abonamente, nu am cum sa generalizez si sa ajung sa iti ofer contra unei sume de bani, servicii de care poate nici macar nu ai nevoie.
Vei plati doar ceea ce iti este util.
La planurile complete de tratament agreate vei primi si un plan financiar special, stimulator.

Întrebări și răspunsuri

Credem in utilitatea informarii si cercetarii personale.
Cel puţin o dată pe an la control, detartraj şi periaj profesional (dacă sunt necesare).
De fiecare dată când vreau mai mult de la viaţă.
La prima prezentare este bine să vă cunoaşteţi starea de sănătate şi dacă sunt probleme să îi arataţi nişte analize generale sau specifice bolii pe care o aveţi. Este bine să specificaţi toate problemele de sănătate pe care el aveţi pentru a uşura munca medicului şi pentru a nu se folosi substanţe la care aţi putea reacţiona negativ. Dacă posedaţi radiografii dentare mai vechi, este bine să le aduceţi cu dumneavoastră. Este bine să mâncaţi înainte de a veni la dentist, în eventualitatea în care se va face anestezie, aceasta va prinde mai bine.
Copilul e bine să fie adus la dentist la doi ani şi şase luni moment în care, în teorie, are 20 de dinţi de lapte în gură. Până atunci dinţii se şterg, din momentul în care apar pe arcadă cu un tifon umed, apoi folosindu-se o periuţă pentru copii mici (conform cu vârsta) se învaţă copilul să ţină periuţa în mână şi eventual dacă este posibil să facă mişcări circulare cu periuţa pe dinţi.
Tratamentele moderne se fac sub anestezie sau un echivalent al anesteziei (hipnoză uşoară, acupunctură). La anestezie doare uşor doar înţepătura de la acul de anestezie care este de 5 ori mai subţire decât un ac normal de seringă. În situaţia în care nu se poate obţine anestezie în sedinţa respectivă, dacă se poate, se amână tratamentul. Sau se apelează la psihologul cabinetului pentru hipnoză (cu acordul persoanei). Şedinţele sunt înregistrate, iar pacientul primeşte la cerere înregistrarea. A treia variantă la care puteţi apela la noi în clinică este analgezia prin electro-acupunctură.
Dintele este format din smalţ care îmbracă coroana la exterior, cement care îmbracă rădăcina(-ile) la exterior, dentină şi spaţiul endodontic format din camera pulpară şi sistemul de canale din rădăcini. Sistemul de canale constă din unul până la trei canale principale pe rădăcină, cu unul sau mai multe canale secundare.
Exista mai multe motive pentru care se poate forma caria dentară. Principalul este o igienă dentară incorectă. Mai există ca factori favorizanţi structura genetică a dintelui, factori metabolici, medicamentele luate pentru anumite boli cronice, alimentaţia incorectă. Pentru a le preveni apariţia este bine să vă sfătuiţi cu medicul dentist ca să determinaţi la ce anume trebuie să fiţi atenţi, funcţie de situaţia personală. Pentru aceasta se pot face şedinte de prevenţie oro-dentară particularizate la situaţia prezentată.
Funcţie de situaţia prezentată se va personaliza răspunsul, în cabinet.

Este un sindrom apărut din cauza mediilor spitaliceşti, în care pacientul a suferit diferite traume fizice şi psihice şi din care pacientul ramîne cu o stare de disconfort la vederea unui halat alb, sau al unui cabinet medical.

În acest cabinet nimeni nu poartă halat alb. Îmbrăcămintea de cabinet constă din haine intens colorate, uneori şifonate de la purtat.

Pentru a scăpa de acestă stare se pot organiza şedinţe în colaborare cu psihologul pentru decondiţionare.

Pornind de la centru spre în spate, orice adult cu dentiţie normală are: un incisiv central, un incisiv lateral, un canin, un premolar unu, un premolar doi, un molar unu, un molar doi şi eventual un molar trei.

Există situaţii în care anumiţi dinţi pot sa nu apară pe arcadă datorită faptului ca nu a existat germenele dintelui, sau pentru că din diferite motive nu a putut erupe. Această situaţie se verifică pe o radiografie în care se văd toţi dinţii şi oasele maxilare.

Există sitaţii speciale, determinate genetic în care pot apare dinţi supranumerari.

O extracţie constă în anestezie, timp în care medicul analizează radiografia şi situaţia clinică. După instalarea anesteziei cu instrumente speciale se taie ligamentele care leagă dintele de os. Apoi prin mişcări specifice fiecărui dinte în parte se scoate din alveolă. Se curăţa pereţii osoşi de eventualul puroi sau ţesut de reacţie(ţesut de granulaţie), se verifică marginile osoase ale alveolei şi dacă este necesar se face sutură. În anumite situaţii înainte de sutură, în cavitatea formată se introduce un fel de matrice pentru viitorul os pentru a nu se pierde din volumul osos.

Izolarea cu digă constă în formarea unui câmp operator pentru medic prin plasarea pe dinte a unui cauciuc (diga) ce se menţine pe dinte cu ajutorul unei cleme. Diga protejează ţesuturile moi precum limba, obrazul ţinându-le departe de dinte şi câmpul operator de apariţia salivei în apropierea zonei în care medicul trebuie să lucreze. Folia de digă este menţinută în tensiune cu o ramă.

Sau o plombă mai popular, este materialul care se introduce în dinte pentru a reface anatomia, funcţia şi fizionomia dintelui după îndepărtarea părţii din dinte afectată.
Este materialul care se introduce în rădăcina(-le) dintelui în locul pulpei dentare şi canalelor radiculare principale, după tratamentul endodontic. Constă în cele mai multe cazuri dintr-un sigilant şi gutapercă (un material natural care nu îmbătrâneşte).
Sau scoaterea de nerv popular, constă în tratamentul mecanic şi chimic realizat la nivelul sistemului endodontic(camera pulpară şi sisteme canalare principal şi secundar). Prin acest tratament se îndepărtează resturile de pulpă prezente, puroiul, se fac spălături combinate cu substanţe dezinfectante pentru a obţine un spaţiu cât mai aproape de steril. Pentru a izola dintele de salivă (purtătoare de microbi) şi pentru confortul pacientului(substanţele folosite sunt neplacute la gust) se foloseşte digă (un echivalent de câmp chirurgical în medicina generală).
Este o intervenţie ce se realizează sub anestezie la nivelul rădăcinii dintelui. Din mai multe motive se poate ca la acest nivel să se realizeze un ţesut de reacţie denumit ţesut de granulaţie, care nu poate fi vindecat prin tratament endodontic. Aceasta întervenţie se realizează printr-un “buzunar” realizat în gingie la locul respectiv. Se îndepărtează ţesutul de granulaţie. Se reduce din lungimea rădăcinii 3 mm pentru că în acestă zonă sunt foarte multe canale endodontice secundare, unele imposibil de tratat, după care în interiorul rădăcinii se realizează o cavitate pe traiectul canalului principal endodontic pe o lungime de 3 mm care este umpută cu un material special. După aceea în cavitatea osoasă se plasează un material ce va avea rol de matrice pentru osul ce se va crea ulterior. La final se închide “buzunarul” creat cu câteva fire de sutură
Se realizează în cazul bolii parodontale (sau mai popular parodontoză) atunci când afectarea este mică sau medie. Manevra constă în chiretaj gingival(sau chiuretajul pungii parodontale pe peretele gingival), „scaling” prin care se îndepărtează tartrul şi placa bacteriană de pe rădăcinile afectate şi “planing” prin care se finisează suprafaţa rădăcinii dintelui pentru a uşura reataşarea gingiei. Toate acestea se realizează fără a tăia gingia. În timpul acestei intervenţii se fac lavaje în punga parodontală cu lichide care ajută la dezinfectare şi la pornirea rapidă a vindecării.
Se realizează în cazul bolii parodontale (sau mai popular parodontoză) atunci când afectarea este mare. Manevrele se realizează sub anestezie. Se face o incizie in gingie care formează un “buzunar” un pic mai mare decât punga parodontală existentă. Se îndepărtează ţesutul de granulaţie, tartrul, placa bacteriană, se planează rădăcinile dinţilor afectaţi. În timpul acestei intervenţii se fac lavaje în punga parodontală cu lichide care ajută la dezinfectare şi la pornirea rapidă a vindecării. Apoi se plasează o matrice osoasă care ajută la refacerea volumului osos, şi o membrană care va ajuta la menţinerea matricei până la formarea noului os şi la lipirea gingiei pe dinte în locul dorit de practician.
O coroniţă este o lucrare protetică ce reface anatomia funcţională şi eventual estetică a dintelui. Poate fi realizată din acrilat(coroniţă provizorie), compozit, metal, din metal cu faţetă, din metal acoperit de ceramică, din zirconiu acoperit de ceramică sau integral din ceramică.
O punte dentară este o lucrare protetică ce acoperă o lipsă de unu până la trei dinţi unul lângă altul. Ea are rolul de a reface funcţional arcada dentară şi eventual fizionomia. Se realizează prin susţinere pe dinţii limitanţi. Alegerea numărului lor se face după anumite reguli ce ţin de implantarea osoasă a dinţilor stâlpi.
Este o lucrare protetică semimobilă. Ea se ancorează prin croşete speciale sau sisteme speciale (gen capse, culise, balamale, magneţi) de dinţii limitanţi ai unei edentaţii de mari dimensiuni sau fără dinte situat în spate. Este o lucrare ce stă fix în gură în timpul zilei, ce se scoate seara şi dimineaţa pentru curăţire.
O proteză parţială sau totală este realizată din acrilat roz şi dinţi de culoare albă (protezele cu dinţi “de pahar”). Cea parţială se susţine prin croşete şi pe mucoasă. Cea totală se susţine doar pe mucoasă, ea fiind realizată cu rol cât mai apropiat de ventuză. Ea rămâne pe mucoasă şi datorită musculaturii.
Este o proteză din acrilat roz cu dinţi albi care se susţine prin sisteme speciale gen capse pe implanturi sau pe resturi radiculare prezente pe arcadă şi tratate pentru a îndeplini acest rol. Ea este fixă şi se îndepărtează dimineaţa şi seara pentru curăţare.
Nu există o limită de vârstă pentru aparatul ortodontic, doar că după definitivarea creşterii osoase (21-25 de ani) rezultatele sunt mai greu se obţinut, timpul de tratament crescând. Vârsta optimă pentru aparat ortodontic este pâna în 12-13 ani de începere a tratamentului.

Se declară această problemă. La prima şedinţă se discută despre originea acestei senzaţii şi motivele care au declanşat-o. Funcţie de gradul de frică se pot realiza şedinţe de discuţii cu medicul dentist, sau în colaborare cu psihologul, pentru a trece peste acest sentiment.

Nu este nici o ruşine în această stare. Mai mult de 90 % din populaţia României prezintă o frică mai mare sau mai mică de dentist, datorită lipsei anestezicelor în perioada anilor ’80 şi eventual problemelor apărute la o şedinţă la dentist din antecedente.

În general, cei cu afecţiuni psihologice foarte grave, aşa zişii „nebuni” în accepţiunea populară, sunt internaţi în clinici psihiatrice. Este un resentiment peste care occidentul a trecut de mult!

Psihologul este un „şlefuitor” al psihicului uman, el nu poate să-l reformateze din temelii. Acţionează doar la dorinţa expresă a celui care doreşte perfecţionarea; fără această dorinţă REALĂ nici un medic, din nici o ramură sau subramură a medicinii neputînd face nimic. Psihologul îi arată doar CALEA. Şi asta, fără pilule, fără pastile, fără buline…

În general hipnoza este definită ca fiind o stare alterată a conştiiţei. S-a făcut şi se face în continuare o reclamă negativă acestui tip de tratament psihologic deoarece nu foloseşte nici un fel de medicament şi poate trata o gamă foarte variate de probleme mentale şi chiar pe cele cu relevanţă psiho-somatică. În cadrul cabinetului stomatologic se foloseşte doar hipnoza uşoară în cadrul căreia pacientul este conştient şi doar „anesteziat” prin abaterea atenţiei de la actul stomatologic. Toate şedinţele de acest fel sunt înregistrate pe reportofon sau video, iar înregistrarea este oferită pacientului.
Scroll to Top