Chirurgia stomatologică

Medicină dentară integrativă din 2008

Chirurgia stomatologică se ocupă cu extracţii, inserare de implanturi, chiuretaje, aplicare de biomembrane, aplicare de bio-os, aplicare de căi de drenaj, rezecţii apicale. Pentru situaţii mai complexe decât acestea, se face referire la chirurg specializat BMF.

La toate intervenţiile chirurgicale se va discuta protocolul de lucru, înainte de intervenţie până când este clar ceea ce urmează să se întâmple.Va fi parcurs istoricul tău medical pentru a se adapta manoperele la necesităţile tale specifice.

Funcţie de complexitatea intervenţiei chirurgicale şi de situaţia personală, este posibil să primeşti o reţetă cu antibiotice (de sinteză, sau naturale), ţi se va cere colaborarea cu medicul curant sau medicul de familie, pentru modificarea terapiei generale actuale, ţi se va cere un anumit regim alimentar înainte de intervenţie, ţi se va reaminti să îţi iei medicamentele pe care le foloseşti, adaptat intervenţiei.

Extracţia dentară este acea manoperă realizată sub anestezie prin care se îndepărtează un dinte din alveolă, se chiuretează ligamentele parodontale şi ţesuturile afectate, conform protocoalelor naţionale (printre cele mai drastice din lume) cu respectarea protocoalelor Hulda Clark care au fost luate în considerare la realizarea lor.

Intervenţiile chirurgicale în cazul afectărilor parodontale se realizează după o atentă identificare a problemei prezentate şi o discuţie în care se stabileşte clar situaţia personală medicală, modul în care se va efectua intervenţia, pe paşi cât se poate de clar explicaţi. Acest tip de intervenţii sunt atât de variate încât nu se poate prezenta un protocol general valabil.

Rezecţia apicală este o intervenţie chirurgicală prin care se îndepărtează o porţiune din vârful rădăcinii, după care se realizează retrograd o umplere a canalului sau canalelor principale prezente cu un material special, stabil biologic şi dimensional. Intervenţia se realizează atunci când nu se poate realiza coerent tratamentul sau retratamentul endodontic.

Inserarea de tuburi de dren este o tehnică chirurgicală ce se poate folosi asociat tratamentului endodontic al dinţilor cu leziuni periapicale de mari dimensiuni.

Inserarea de implanturi, plasarea de membrane, aplicarea de bio-os, rezecţiile apicale se realizează în cabinet de către dr specialist. Iar eu voi fi alături de tine şi de ea.

Inserarea implanturilor constă în aplicarea în os a unui dispozitiv medical din titan acoperit cu hidroxiapatită, sau integral din ceramică, iar după caz sunt necesare adiţie de os şi membrane biologice de vindecare .

Protocolul de lucru

Se observă la toţi pacienţii protezaţi, o creştere a încrederii de sine, a aprecierii interne.

Implanturile folosite pentru tine împreună cu bontul dentar capătă un aspect unic personalizat, iar lucrarea protetică prin alegerea culorii şi a modului în care este modelată unicat de tehnicianul meu, oferă o formă, dimensiune şi aspect cât se poate de apropiat de natural.

Astfel scopul meu final este să te fac să zâmbeşti şi să iubeşti viaţa.

Scroll to Top