Terapia odontală

Medicină dentară integrativă din 2008

Terapia odontală este partea din medicina stomatologică care se ocupă cu diagnosticarea, prevenirea şi tratamentul bolilor aparatului dento-maxilar, în principal ale dinţilor.

Aparatul dento-maxilar cuprinde dinţii, gingiile, oasele maxilare, mucoasa orală, amigdalele, articulaţiile temporo-mandibulare, glandele salivare mari şi mici şi structurile anatomice implicate în masticaţie.

Cariile dentare fără deschiderea camerei pulpare sunt îndepărtate, de obicei, sub anestezie şi cavitatea obţinută este obturată cu un material de culoarea dintelui (popular denumite plombe) sau cu o incrustaţie (lucrare care se realizează de către tehincian).

Anumite poziţionări inestetice ale dinţilor pot fi mascate cu o obturaţie coronară, o incrustaţie sau o faţetă (vezi la protetică definiţiile).

Caria dentară este o afectare a dintelui cu realizarea unei cavităţi, de obicei cu pereţi închişi la culoare.

Durerea apare de obicei atunci când leziunea se apropie de camera pulpara, motiv pentru care recomandarea mea este de a monitoriza o dată pe lună în oglindă dinţii tăi sau să ceri ajutor cuiva apropiat să îţi facă poze cu telefonul.

În momentul cand vezi ceva ce arată diferit pe un dinte faţă de dinţii asemănători din gură vino la cabinet cât mai repede, să vedem ce se poate face pentru dintele tău(exemplu, te uiţi la primul molar de pe maxilar, dintr-o parte şi observi ceva închis la culoare care nu se ia la periaj, verifici celalalt dinte de la maxilar şi observi ca nu prezintă acelaşi aspect).
Beneficiile terapiei: atunci când caria nu are cavitate, vei primi soluţii pentru acasă de a lucra cu dintele tău, dacă are cavitate te voi ajuta eu pentru a opri evoluţia ei şi a obţine din nou un zâmbet frumos.

Scroll to Top