Boala parodontală privită integrativ

Boala parodontală denumită actual parodontită marginală cronică, mai este cunoscută sub numele de parodontoză, sau boala dinților frumoși.

Este un sindrom în care medicul stomatolog poate să ofere întreținere și ghidaj pentru ca tu să îți fii propriul instrument de vindecare. Doar tu poți fi tu cu tine mereu, repetitiv.

Acest articol face parte din Proiectul „Eu cu mine”

Să revin…, principalul factor determinant al bolii parodontale este psiho-somatic, motiv pentru care terapia în acest sindrom este una în echipă pluridisciplinară, în mod obligatoriu, pentru a avea succes. În această echipă, pe lângă medicul stomatolog este necesar:

  • un psiholog specializat în zona cognitiv comportamentală, integrativă, transpersonală sau psiho-somatică,
  • un acupuncturist,
  • un chiropractician ce cunoaște masaj pentru organe,
  • un nutriționist ce cunoaște alimentația adaptată pentru zonele din România,
  • un colorterapeut,
  • un specialist în primaristică,
  • un homeoterapeut,
  • o aplicație care emite sunete speciale, de vindecare pentru dinți și pentru gingii.

Gingivitele şi parodontitele marginale cronice se manifestă prin modificarea micro-bio-cenozei locale, sunt determinate de poziția dințior pe arcadă, de eventuala lipsă de dinți, de alimentaţia neadecvată, de factori psihici, de regimul somn – veghe neadaptat, de reflexele primare prezente şi de medicaţia folosită.

În primul rând, această afecțiune arată o fragilitate aparte la nivelul gingiei și osului de susținere pentru persoana care o prezintă. Arată o nevoie deosebită de reconectare conștientă și coerentă cu Mama Pământ, cu partea feminină din tine, cu femeile pe linie maternă din neam, cu propria încredere de sine primordială, cu sacrul din tine.

Probabil ai citit toate protocoalele alopate care îți spun să te periezi obligatoriu pe dinți, să faci detartraj supra și subgingival și intervenții chirurgicale la timp, pentru a-ți salva dinții…

Eu îți spun că se poate și altfel, fără frică, fără grabă, fără bani mulți și intervenții chirurgicale extinse și agresive. Dar, terapia integrativă a bolii parodontale e un dans, uneori seamănă cu un tango argentinian.

Cum este acest altfel pe care eu ți-l propun, după multe cazuri ghidate cu succes?

  • Dușul bucal, setat pe o treaptă inferioară de putere, este o manieră blândă de a curăța spațiile lărgite dintre dinte și gingie, ba chiar poți realiza terapie cu celule stem din plante, folosind tincturi glicero-hidro-alcoolice din muguri de plante, alese adaptat ție. El devine periuța ta de dinți deșteaptă, blândă și plăcută.
  • O dată pe săptămână faci oil-pulling cu ulei de dovleac. Vorbim mai multe față în față, pentru detalii.
  • O dată pe săptămână folosești o periuță cu peri foarte moi și bine rotunjiți la vârf, cu pastă de dinți fără fluor (atacă gingia și osul, întărește doar smalțul așadar ție nu îți este util), fără parabeni, fără BPA, fără spumanți, cu uleiuri esențiale, cu propolis. O asemenea pastă de dinți oferă un masaj blând, ce are rolul de a ajuta vascularizația locală să își revină la normal, să oprească de tot sângerările și să lase loc reconstrucției osoase. Masajul se realizează într-un anume fel, adaptat ție, pentru a echilibra gura. Acest „periaj” nu are rolul de a îndepărta resturile alimentare. Asta face dușul bucal. Jumătate de planetă folosește dușul bucal pe post de periuță de dinți, cu rezultate excelente. De ce nu ai încerca și tu?
  • Gingia este interconectată strâns cu intestinul subțire. Așa cum arată ea la interior, așa arată și intestinul tău subțire, în grosimea lui. Așadar, verifică ce se întâmplă acolo, la un gastroenterolog.
  • Mergi la un psiholog și vezi de ce este gura ta, dinții și oasele tale  în situația aceasta, ce manifestă, ce îți comunică?
  • Mergi la un acupuncturist, dacă ai încredere în această metodă de lucru, la homeoterapeut, sau la un specialist în primaristică și ajută corpul tău să repornească procesele de vindecare de la nivelul gurii.
  • Folosește aplicația Z-app concepută de fundația Hulda Clark zi de zi, pentru câteva minute, așa cum stabilim împreună și vino din când în când la un control și eventual detartraj.
  • Dacă apar situații acute ce necesită intervenții chirurgicale, voi fi prima care îți va vorbi despre ce ai nevoie și vom colabora cu un medic chirurg parodontolog.

O să vorbesc mult mai în detaliu tot ce pot să îți ofer pe această temă, la o consultație în cabinet, sau la Cursul pentru dinți sănătoși (5) care începe sâmbăta ce vine, 18 mai. Mai sunt locuri disponibile și voi închide înscrierile miercuri seara la ora 21.

Îți las la final un link către pagina de înscriere și îți doresc zile cu soare în suflet.

Ți-a plăcut articolul? Dă mai departe
Scroll to Top