Un colț de sănătate

Scopul nostru este ca dumneavoastră să ajungeţi să nu mai aveţi nevoie de ajutor.

Sună ciudat?  Să explic.

Mă numesc Georgiana Petrescu, am făcut Facultatea de Medicină Dentară din Bucureşti, Master, Doctorat şi o pasiune pentru Endodonţie, o Competenţă în Acupunctură şi una în Radiologie.

Am făcut aceste supraspecializări şi continui să învăţ zi de zi pentru ca pacienţii mei să ajungă după un timp mai lung sau mai scurt să îşi echilibreze tot ceea ce există în cavitatea bucală şi să zâmbească sănătos. Apoi, dacă ei consideră necesar sau util, să îndeparteze toate blocajele psihice existente cu ajutorul psihologului, fără efortul de a merge în alt cabinet.

După ce toate aceste etape se încheie, mă bucur enorm atunci când un pacient sau o pacientă mă sună după un timp să îmi spună că îi este bine, că a reuşit să îşi schimbe viaţa în mod pozitiv şi că îşi cere scuze că a uitat să mai vină în vizită. Aşa a sunat un telefon primit săptămâna trecută. M-a făcut să zâmbesc şi să mă bucur o zi întreagă.

Din liceu mi-am dorit să pot oferi oamenilor ce îmi cer ajutorul, un loc în care să îşi recapete sănătatea pierdută şi echilibrul sufletesc visat.

Acum reuşesc să îmi îndeplinesc acest vis în fiecare zi, cu pasiunea ce am descoperit-o în facultate şi cu vorbele excepţionale ale psihologului cu care acum fac o echipă.

Psihologul, Gheorghe Rotariu trăieşte pentru a ajuta oamenii să obţină mai mult de la viaţă, zi de zi. Are o Competenţă europeană în hipnoză medicală, Formare cognitiv-comportamentală şi, ca şi mine, urmează cursuri de supraspecializare ori de câte ori are ocazia.

Tot din facultate am observat că spre deosebire de colegii mei, la mine parcă se luau de mână pacienţi cu teama, frică până la fobie de dentist. Am început să studiez psihologie autodidact,iar apoi am aflat de hipnoza medicală (nu vorbesc aici de show-urile de prost gust arătate la o televiziune românească).

Starea de hipnoza medicală uşoară este o stare modificată a atenţiei pacientului, în care medicul poate lucra fără a declanşa teama, frica sau chiar atacurile de panică specifice acestor pacienţi, iar starea de conştienţă nu este alterată. După informări succesive am descoperit că este o ramură a psihologiei foarte interesantă, cu rezultate uimitoare, dar din păcate înţeleasă greşit în ţara mea.

Am început să caut, iar în 2008 l-am descoperit pe psihologul Gheorghe Rotariu şi cabinetul meu a căpătat un plus de valoare pentru pacienţi prin aceasta colaborare interdisciplinară.

Începând cu 2011, am adaugat compentenţa în acupunctură la portofoliul meu, pacienţii mei fiind cei mai câştigaţi.

Astfel în timp echipa noastră a fost concepută şi finisată pentru a aplica medicina integrativă în medicina dentară.

Utilizând experienţa şi cunoştinţele acumulate oferim un procent crescut de reuşită al tratamentelor dentare şi servicii psihologice axate pe rezolvarea problemelor somatice dezvoltate în urma sindromului de burn-out, a blocajelor psihice, terapia dolului. Rezultatele noastre sunt mai lungi, iar procentele de reuşită sunt crescute prin acumularea mai multor domenii de expertiză medicală în acelaşi loc.

Afectările dentare se asociază de multe ori cu dureri mari, însă cel mai important cu un deficit de imagine.

Valorile în care credem sunt: creşterea calităţii vieţii prin igienă mentală şi igiena sănătăţii, îmbunătăţirea permanentă a cunoştinţelor axată pe pacient, lucrul în echipă pluridisciplinară ori de câte ori este nevoie.

Iată ceea ce noi vă putem oferi:

  • Medicină dentară: refacere coronară dentară (plombe) cu cele mai bune compozite din piaţă (realizate de Tokuyama dental, Japonia), tratamente endodontice (tratamente de canal) prin conceptul de endodonţie integrativă realizat de dr. Georgiana Petrescu şi confirmat printr-o cercetare statistică în cadrul unui doctorat finalizat în cadrul U.M.F. Carol Davila cu aplicarea normelor europene, protetică dentară în colaborare cu cei mai buni tehnicieni din Bucureşti, estetică dentară aplicând şi principii de medicină integrativa, izolare cu digă, anestezie prin acupunctură şi anestezie prin hipnoză, terapie suportivă pentru pacienţii cu frică până la fobie de dentist.
  • Psihologie şi sociologie: creşterea eficienţei şi coerenţei proceselor mentale: inteligenţa, atenţia, memoria, percepţia, motivarea; terapia sindromului de burn-out; terapii psiho-somatice abordate prin tehnici de psihologie integrative scurte; terapie de dol (decese printre apropiaţi, pierderi importante); coaching personalizat.

Ce ne dorim de la pacienţii noştri? Să îşi ofere timp şi bucuria unei sănătăţi mentale şi dentare având posibilitatea de a le obţine aplicând principiile medicinei integrative.

În concluzie dorim să vă oferim servicii de înaltă calitate având în vedere pluridisciplinaritatea membrilor echipei noastre.

 

Ți-a plăcut articolul? Dă mai departe
Scroll to Top