Te invit din nou într-un proiect „Eu cu mine”şi familia mea.
De data aceasta vom vorbi despre creşterea imunităţii şi metode integrative de a ajuta eventuale gripe ce pot apărea, fie ele sezoniere, fie SARS-COV2.
Medicina românească integrativă a avut rezultate frumoase în acest an, cu mai multe variante de creşterea imunităţii.
La toate aceste metode descrise mai jos, se verifică înainte posibile alergii şi se evită terapia la care pot apărea reacţii adverse, se verifică dacă îţi place planta sau dacă îţi plac albinele, iar ce nu îţi place elimini din terapie.
Este bine, chiar dacă ai senzaţia că este simplu, să ai parte de un ghidaj din partea unui medic care practică medicină integrativă, sau fitoterapie, apifitoterapie, homeoterapie.
În vremurile pe care le trăim, putem creşte imunitatea prin scăderea stresului resimţit, apelând la un psiholog, o psiholoagă. Foarte eficiente acum sunt terapiile transpersonale, cognitiv-comportamentale, sau toate terapiile ce intră mai mult sau mai puţin în categoria psiho-somaticii.
Voi fi rapid la obiect şi destul de telegrafică pentru a mă asigura că vei apela la un specialist pentru terapii integrative.
- Dieta ca modalitate de echilibrare imunitară: Limitarea sau evitarea consumului de glucide şi zahar; Limitarea consumului de proteine animale; Limitarea consumului de lipide; Evitarea consumului de băuturi alcoolice; Evitarea sucurilor şi băuturilor carbogazoase din comerţ; Limitarea consumului de gluten; Evitarea alimentelor procesate; Limitarea consumului de cafea – se va consuma în loc, ceai verde; Menţinerea tranzitului intestinal normal; Scăderea în greutate la persoanele obeze sau la cele predispuse; Dietă predominant alcalină (65-80% din alimente să fie moderat alcaline, sau alcaline); Dieta să conţină între 50-70% alimente vegetale; Dieta să conţină zilnic fructe şi legume, de culori variate; Consumul de apa trebuie să fie pentru adulţi, în funcţie de greutate, între 2000 -3500 ml, apa să fie cu un pH între 7.5-9, obţinut natural sau prin filtre lente. Apa va fi consumată între mese, la temperatura camerei. (Prof. Dr. Corneliu Moldovan, Prof. Dr. Dumitru Dulcan, Dr. Ileana Rândaşu, preluat de pe site-ul INMCA – Sursa).
- Se ia un căţel de usturoi se rupe în două, iar o jumatate se freacă pe buza de sus până se dizolvă, o jumatate se freacă pe buza de jos. Imunitatea creşte semnificativ în 24 de ore. (Acad. Prof. Dr. Ovidiu Bojor)
- Vitamina C alcalină; Vitamina D3; Vitamina B17; Seleniu organic; Zinc organic; Factorii de transfer din colostru bovin; Compus activ shiitake corelat cu hexoza; Ciuperca Maitake; Cordiceps Sinensis; Extract de scoica verde; Coenzima Q10; Uleiul de Krill; Produse fitoterapice care să conţină frunze de măslin, lichen de piatră, chimen, scoarţă de salcie albă, muguri de plop, cuişoare, propolis, cătină şi primula oficinalis; Resveratrol; Probiotice ce conţin lactobacillus plantarum. Ultravioletele de tip C, Ozonoterapia, laserterapia de joasă energie, terapie electromagnetică pulsată, acupunctură. (Prof. Dr. Corneliu Moldovan, Prof. Dr. Dumitru Dulcan, Dr. Ileana Rândaşu, preluat de pe site-ul INMCA – Sursa.
- Se pun 10 picături de propolis 30% într-o linguriţă de miere în fiecare dimineaţă pe stomacul gol şi se mănâncă o linguriţă de polen timp de o lună (alergiile la polen şi propolis sunt foarte rare, dar există), apoi în următoarea lună o capsulă de biomicin dimineaţa (copii peste 7 ani), următoarea lună iar propolis şi polen. Se adaugă la copii sau adulţii care fac des viroze respiratorii – Imunogrip timp de 4 zile pe lună, conform indicaţiilor producătorului (Dr Diana Dragoş, propunere la Ministerul Sănătăţii pentru implementare în şcoli, la cererea ministerului, după sute de cazuri ghidate aşa, în starea de urgenţă şi alertă în România).
- Dimineaţa extract de coacăz negru, prânz extract din muguri de Brad, seara extract de mlădiţe de măcieş, produse de la Plantextrakt conform producătorului, timp de o lună. (Dr Diana Dragoş)
- Actigerm forte, imunity assist total, micoterapy U-Care, Bioattiva C consumate conform producătorului. Produse folosite de mii de oameni în Italia în perioada lor de stare de urgenţă şi alertă (schemă gândită de Prof. Dr. Ştefania Cazzavillan), pentru oferta personalizată, în România prin Embreise.ro tel 0748 330 883).
- AHCC Mycellcaps de la Amino Up, o capsulă, de 3 ori pe zi. Produs folosit în Wuhan în iarnă şi primăvară cu succes (Dr Fred Pescadore, New York) pentru oferta personalizată Amino up în România, farm. Adriana Constantin tel 0724 900 764.
- Vitamina D 8000UI, Magneziu 500 mg, vitamina A 10 000 UI pe zi, sau funcţie de analize (Dr Mercola Joseph în colaborare cu Dr Grant W.B., Dr. Wagner C.L., Dr. Garland C.F., Dr.Borsche L.) – vezi.
- Din experienţa mea sunt foarte utile: păstura, cătina, castraveţii muraţi în sare, o dietă orientată pe legumele şi fructele de toamnă, statul la soare până în ora 11.00 sau după ora 16.00 timp de 15 minute pe zi, cu o pălărie în cap în oraşele mari.
- De reţinut că furtuna de citokine poate fi redusă rapid cu muguri de coacăz negru, 20 de picături în puţină apă din oră în oră, muguri de trei fraţi pătaţi 20 de picături în puţină apă din oră în oră (reţeta nu-mi aparţine).
Spor în toate, soare în suflet şi foloseşte zilnic cel mai înalt grad de creativitate de care dispui ca să te binedispui.
Îţi dedic Balada lui Ciprian Porumbescu interpretată de Clara Cernat şi Thierry Huillet, si Ciuleandra cantata de Maria Tănase.