Stomatologia biologică, Stomatologia holistică şi Stomatologia integrativă

Acest articol are scopul să te determine să cercetezi şi să înţelegi care sunt adevărurile medicale şi care sunt manipulările din medicină. Lucrurile sunt pe cât de simple, pe atât de greu de cuprins la început.

Atunci când vorbim despre medicina stomatologică integrativă (sau denumim o mică parte din concept stomatologie biologică, sau stomatologie holistica, aşa cum sunt definite recent international) avem nevoie de fundamentul informaţional al acestor principii holistice de lucru.

Pentru a înţelege fundamentele, avem nevoie să cunoaştem:

  • Istoria, prin controversa dintre Doctorul şi Farmacistul Antoine Bechamp cu teoria microzimelor şi Chimistul şi Fizicianul Louis Pasteur cu teoria microbilor – link, care a împărţit lumea medicală în medicină integrativă şi medicină alopată,
  • Istoria, prin cercetările iniţiale ale lui Weston Price ce se încadrau în teoria Bechamp, despre dinţii sănătoşi şi maxilarele dezvoltate corect la populaţiile ce aveau un psihic sănătos şi care mâncau corect, adaptat zonei în care locuiau.
  • Teoria sistemului limfatic elaborată de dr Robert Morse. 99% din îmbolnăviri au loc din cauza funcţionării incorecte a sistemului limfatic. Ai aici o serie de 5 videoclipuri scurte cu subtitrare în limba română. Videoclipurile 2-6 sunt efectuate în timpul apariţiei epidemiei muşcăturii de căpuşă, fibromialgiei, infecţiei HIV. Vei observa că afirmaţiile doctorului sunt mereu actuale şi că ai acelaşi tip de manifestare mass-media, acum în lume. (Link 1, Link 2, Link 3, Link 4, Link 5, Link 6)
  • Protocoalele naţionale româneşti de lucru, sunt mult mai coerente şi consistente decât arhicunoscutele protocoale spaniole de lucru în stomatologie. Atipia cunoştinţelor generale ale stomatologilor din România datorate muncii profesorilor din toate facultăţile de Stomatologie din ţară, de-a lungul timpului şi ghidurilor de predare elaborate de Ministerul Educaţiei sunt cunoscute la nivel mondial, dar prea puţin marketate, mai ales la noi în ţară (vezi și articolul Biological Dentristry sau Holistic Dentistry în Medicina Dentară Integrativă).
  • Amalgamul de mercur sau de cupru a fost interzis la folosire în stomatologie, sau chiar deţinerea lui în cabinet, în Uniunea Europeană, de foarte mulţi ani. Recomandarea CMSR, de acum 2 ani, este de a elimina toate plombele cu amalgam identificate la pacienţi, ca manoperă de urgenţă, cu izolare cu digă, cu sisteme speciale de ventilare şi colectare a amalgamului.
  • Dintele este o membrană biologică cu dublu sens, un ţesut conjunctiv ce creşte toată viaţa şi are capacitatea de a se repara la fel ca toate ţesuturile din corpul uman. Această capacitate poate fi limitată, sau oprită de diferiţi factori. La fel sunt şi gingiile.
  • Dintele sănătos se comportă similar unei fântâni arteziene, eliminând limfă pe toată suprafaţa lui, cu fluxul cel mai mare în şanţuri şi gropiţe (fosete). Sănătatea dentară depinde foarte mult de secreţia corectă a hormonului parotină (vezi și articolul Glandele salivare umane și Parotina, hormonul orfan).
  • Definiţiile de bază din psihologia cognitiv comportamentală te ajută să înţelegi ce traume poate provoca în corpul tău frica, teama, furia, lipsa de iubire, lipsa de fericire, lipsa de contact social.
  • A fi sănătos înseamnă a te dezvolta cu iubire (vezi și articolul Rescriu cuvântul stomatolog cu iubire).
  • Centrează gândirea ta pe conceptul de sănătate şi vei pierde boala sau bolile pe care le porţi cu tine.

Dacă acest articol te-a impresionat, scrie-mi la contact@dentree.ro şi pornim o discuţie pe temă.

Îţi doresc zile cu soare în suflet şi multe zâmbete.

Cât de puternic(ă) eşti, se vede în felul în care te ridici după un eşec.

Ți-a plăcut articolul? Dă mai departe
Scroll to Top